Historik

Farfar, Knut Olsson, med familj startade plåtslageri omkring 1920. Den lille pojken, andra personen från vänster i bild, är Maries far Knut Olsson. Verksamheten startade med att farfar bedrev plåtslageri, vedhandel, industri samt byggde hus. Maries farmor, Amles, längst till vänster i bild.

 

Första verkstaden i Knivsta.

 

I denna verkstad bedrevs plåtslageri från 1926 till 1942.

 

 

Familjen Knut Olsson byggde ett bostadshus i Sollentuna som också inhyste ett plåtslageri i bottenvåningen.

 

 

 

 

 

Industrifastighet på Engelbrektsväg i Sollentuna.

 

 

Trafiken på 1920-talet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I början av 1950-talet kom byggtorken, tätt följd av ånggeneratorn och torkskåpet. Därefter utvecklades flygplansvärmaren och flygplanskylan som användes när flygplanen stod på plattan. Den stora framgången blev byggtorken som såldes i hela Europa och även till Korea, Japan och Canada. Med Östblocket gjordes sk bytesaffärer, dvs motköp, men det blev inte så mycket av motköp. Till Polen såldes tusentals byggtorkar och ånggeneratorer utan motköp.

 

 

 

När företaget grundades på 1920-talet var plåtslageri dess huvudsakliga verksamhet. När Knut Olsson tog över efter sin far utvecklade han en verkstadsindustri, under namnet Knut Olsson & Co Verkstäder, som så småningom förkortades till KOCOVERK. När grundaren Knut Olsson lämnade över driften till dagens tredje företagsgeneration ändrades verksamheten från mekanisk verkstad till fastighetsbolag, Knut Olsson & Co AB. För några år sedan ändrades namnet till Knut Olsson Fastigheter AB.

Företagets logotype har utvecklats och förändrats med verksamheten. Nedan visas några exempel på hur logotypen har sett ut genom åren.

Logo_1

Logo_2

 

Logo_3.

KnutOlssonF_logo_liten_brev_cmyk

Information / Nyheter

Sollentuna Kontorshotell håller öppet

Sollentuna Kontorshotell håller öppet som vanligt mellan kl 09:00-17:00 för våra hyresgäster såväl som för våra hyresgästers kunder. Ni är alltid varmt välkommen till oss! För er information och säkerhet har vi vidtagit en förhöjd hygiennivå med anledning av rådande...

läs mer