Hus att trivas i

Fastigheterna

Turebergs allé 2

På Turebergs allé 2 ligger Sollentuna Kontorshotell, med ett tjugotal hyresgäster som hyr varsitt kontor. Fastigheten inhyser också Knut Olsson Fastigheters kontor, ett tryckeri och en revisionsbyrå. Ursprungligen var fastigheten en industrilokal och senare låg Sollentuna Polisstation i huset. Fastigheten har genomgått flertalet renoveringar och ombyggnationer. Den senaste större förändringen var sommaren 2011 då fönstren byttes till energisnåla och ljudisolerande treglasfönster. I början av 2020 genomfördes en uppfräschning av Kontorshotellets lokaler.

Engelbrekts väg 9-13

Tappen 3 uttan fläkt

År 2010 förvärvades grannfastigheten, på Engelbrekts väg 9-13. Här låg fram till mitten av 1960-talet Sollentunas järnhandel, och ägaren bodde ovanpå. Fastigheten byggdes sedan till med en nyare del i två våningar. I byggnaden ryms idag bl a ett byggföretag, musikstudios, industriellt företag och grossist.

Engelbrekts väg 17

3

I Kocoverks gamla produktionslokaler på Engelbrekts väg 17 slingrar sig vildvinet över hela gavelfasaden. De ursprungliga industrilokalerna har i omgångar gjorts om till en modern träningsanläggning med ”inomhusgräsmatta”. I nedervåningen mekas det fortfarande för här har en bilverkstad flyttat in.

Engelbrekts väg 19-21

4

På Engelbrekts väg 19-21 är verksamheten i full gång dygnet runt. Här samsas bl a en däckverkstad med taxiverksamhet. På övervåningen finns en bilförsäljning.

Engelbrekts väg 6

Charmiga ”Villa Amlis” ligger på en liten höjd bredvid ett gravfält från Vikingatiden. Huset var tidigare huvudkontor för Sollentuna Elverk. Nu finns här utbildningslokaler, bostad, verkstad och kontor. År 2011 drogs fjärrvärme in i fastigheten, 2012 förbättrades taket, 2013 renoverades hela bottenvåningen invändigt. Fler renoveringar planeras.

Maskingatan 4

På Maskingatan i Arlandastad ligger bolagets största fastighet. Hela byggnaden hyrs ut till en statlig myndighet.   Tidigare har fastigheten inhyst polishuset i Märsta och Arlanda stad kontorshotell.

Maskingatan 6

I Arlandastad finns på Maskingatan 6 som förutom Pilot Nordic Center även har Färgbygge och Flinks bilar som hyresgäster.

Det finns även en obebyggd tomt där möjlighet finns för framtida lokaler.

 

Funktionella lokaler i rätt läge”